Ιστορια

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΕΝΩΣΗ

Η Ένωση Αγίων Αναργύρων ιδρύθηκε στις 23 Ιουνίου του 1932. Το 1967 συγχωνεύτηκε με άλλα δύο σωματεία της πόλης, τον ΚΑΡΑΜΑΪΚΟ και τον ΑΝΑΚΑΣΑΪΚΟ και μετονομάστηκε “ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΕΝΩΣΗ”, έχοντας μια μεγάλη πορεία στα μονοπάτια της ιστορικής μας πόλης. Μια πορεία συνυφασμένη με την αναψυχή, την διασκέδαση, τον αθλητισμό, τον πρωταθλητισμό, αλλά και τον πολιτισμό του Δήμου μας.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αγίων Αναργύρων – ΕΝΩΣΗ δημιουργήθηκε στις αλάνες των Αγίων Αναργύρων, καθορίστηκε στα ξερά γήπεδα και μεγαλούργησε στο ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Στην πορεία αυτή τα παιδιά της πόλης των Αγίων Αναργύρων αγωνίστηκαν και ταύτισαν την φανέλα της ομάδας με την συνοικία που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Η ΕΝΩΣΗ είναι ένα κομμάτι της ιστορίας των Αγίων Αναργύρων, τόσο της αθλητικής, όσο και της πολιτιστικής. Ένας Ιστορικός Σύλλογος, ο οποίος υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στους Αγίους Αναργύρους.

Προτεραιότητά μας είναι, μέσα και μαζί με τον αθλητισμό που παράγει ο Σύλλογος, οι νέοι της πόλης μας να στραφούν σε κατευθύνσεις που δημιουργούν νέες και ουσιαστικές παρακαταθήκες στην κοινωνία, ενώ παράλληλα να δημιουργήσουμε πρωταθλητές – μαχητές – αθλητές. Σήμερα ο Σύλλογος διατηρεί τμήματα Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ και Βόλεϊ, τα οποία ξεπερνούν τους 500 αθλητές, συμμετέχοντες σε αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Α.Ε.Σ.Κ.Α. και Ε.Σ.Π.Ε.Δ.Α.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αγίων Αναργύρων – ΕΝΩΣΗ εμφύσησε σε δεκάδες παιδιά και νέους της πόλης μας, τις αξίες της συλλογικότητας, της ευγενούς άμιλλας και της ενσυνείδητης πειθαρχίας.

https://gsaabc.gr/wp-content/uploads/2023/12/GEAA-Logo-100x100.png

ΓΕΑΑ Άγιοι Ανάργυροι

Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης
Πληροφορίες : Γραμματεία Συλλόγου 697 585 6397

Φωτογραφίες